CHP'den coşkulu gece

CHP

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce: Ülkemizdeki tüm çağdaş kurumlar, AKP'nin kuşatması altında” AKP kadar kumarbaz bir hükümet gelmedi”






CHP'den coşkulu gece


CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce:

Ülkemizdeki tüm çağdaş kurumlar, AKP'nin kuşatması altında”

AKP kadar kumarbaz bir hükümet gelmedi”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Örgütü'nün dostluk ve dayanışma gecesi coşkulu geçti.

100. Yıl Mahallesi'ndeki Esin Düğün Salonu'nda gerçekleşen geceye CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Muharrem İnce, Adana Milletvekili Turgay Develi, Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş, Belediye Başkanı Sedat Pekel, Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, partililer, konuklar ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Açış konuşmasını CHP İle Başkanı Metin Ok'un yaptığı gecede Belediye Meclis Üyesi Suat Ok, Nâzım Hikmet'in bir şiirini seslendirdi.

Ardından kürsüye dâvet edilen CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Ülkemizdeki tüm çağdaş kurumlar, AKP'nin kuşatması altındadır” dedi.

AKP'nin, gelmiş geçmiş partilerin en kumarbazı olduğunu öne süren İnce, şunları söyledi:

Eski yıllarda kumar oyunu olarak yalnız Spor Toto vardı. Şans Topu, İddaa ve Spor Loto'yu bu hükümet çıkarmadı mı? Yetmedi, eskiden haftanın iki günü koşulan at yarışlarını, haftanın yedi gününe çıkarıp, daha sonra geceleri bile bu yarışları onlar yaptırmadı mı? Kumar, bu hükümet döneminde eskiye göre 4 kat arttı. Bu hükümet ne dindar, ne dincidir; dinden geçinen bir hükümettir. AKP, ayrıca viskici bir partidir. Çünkü, ünlü bir İngiliz viski şirketinin 500 milyon dolarlık borçlarını bu hükümet affetmiştir. Bu hükümet, ülkemizdeki kaçak sigara olayını da engellememektedir. Sigara kaçağından doğan bu para PKK'ya gitmektedir. Bunlara, ‘ Türkiye'de, lâik Cumhuriyetin ortadan kalkması için Kâbe'yi yıkmanız gerekir' denilse Kâbe'yi bile yıkarlar.”

Recep Tayyip'in emir eri milletvekilleri


Parlamentonun gerginliklerden kendini kurtaramamasına AKP'nin neden olduğunu vurgulayan İnce, şöyle konuştu:

AKP Hükümeti, Meclis TV'yi kapattı. Temel yasaların görüşülmesi olayını sulandırdı. Yasa görüşmeleri sırasında maddeler üzerinde tartışma açılmasını kaldırarak, maddelerin 20-25'li gruplar durumunda tartışılmasına karar verdi.  Meclis açıkken bile Kanun Hükmünde kararnameler çıkarılıyor. Meclisteki AKP milletvekilleri, özgür iradeleriyle hareket etmek yerine Recep Erdoğan'ın emir hareketi olarak görev yapıyorlar.”


Büyükşehir yasası

Meclisten AKP oylarıyla geçen Büyükşehir Yasası'nın hedefinin, AKP'nin, çeşitli yollarla ele geçiremediği bazı kentlerde seçimleri kazanmak olduğuna dikkati çeken Muharrem İnce, şu değerlendirmede bulundu:

Bu yerlerde sandıkta kaybedince, savcılar aracılığıyla kazanmak istediler. Partimize ait belediyelere suç isnatlarında bulundular, tutmadı. Şimdi, sandık sonuçlarını inşa etmek amacıyla yeni ilçeler, Büyükşehirler yaratmaya çalışıyorlar ama yine başaramayacaklar. Türkiye, bu zor günleri aşacak ve bu karanlıktan mutlaka kurtulacaktır.”

İdam cezası geri gelmez

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ülkemize yeniden idam cezası uygulamasının geri gelebileceği sözlerinin gerçek dışı olduğuna işaret eden İnce, Eğer bir suç varsa, karşılığı da cezadır. Ancak idam, bir ceza olmayıp, öç almadır, intikamdır. Çağdaş hukukta ise idam yoktur. Kaldı ki, Türk Ceza Hukuku'nda idam cezası kaldırılmıştır. Ceza hukuku ise geri işlemez.”

Hükümetin, Suriyeli muhaliflere, Libya'ya, örtülü ödenekten kaç dolar verdiğini açıklaması gerektiğinin altını çizen İnce, şöyle konuştu:

Başbakan Recep Erdoğan, dönemlerinde gereksiz harcamaları önlediklerini öne sürüyor. Bunun doğru olmadığını göstermek için şu örneği vereyim. Bugün, Başbakan Recep Erdoğan'a ait yedi özel uçak, ABD Başkanı Obama'da bile yok. Siz, Başbakanın kabadayı görünümüne de aldanmayın. O, 1500 koruması olmadan kapının önüne bile çıkamaz.”

Bugün, ülkemizdeki valilerin, AKP'nin il başkanları gibi görev yaptığını öne süren İnce, önümüzdeki yerel seçimlerin, ülkemiz açısından çok önemli olduğuna dikkati çekerken, CHP'lilere, Her çeşit dedikodudan uzak şekilde partinize sahip çıkın. Birbirinizi kırmayın. Bu seçimde bir oy bile son derece önemlidir.  Bir olalım, iri olalım, diri olalım” diye seslendi.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı